Ходжа Адем, или Георги Демиров, обещал да върне парите на измамената жена от Пазарджик, която ви показахме в разследване на Glas.bg. Мъжът се съгласил това да се случи, след като бил посъветван от адвокатите му да признае, че е измамил Мария Зарова и по този начин да сключи споразумение с прокуратурата. Целта е, когато тръгне делото, да се имат предвид смекчаващите вина обстоятелства.

Разследване на GLAS.bg: Мними ходжи развалят магии за смърт и трупат лесни пари на гърба на измамени хора

В момента Георги Демиров е при семейството си във варненския град Игнатиево. Окръжен съд Пазарджик потвърди решението на Районния съд в Пещера и го освободи с гаранция от 1500 лева. Мотивите на магистратите са, че той няма да се укрие или да извърши друго престъпление, независимо от това, че не се е явявал по призовките от жалбите на Мария Зарова. Жената разказа как е била измамена от него и как му е дала всичките си спестявания от 12 хиляди лева.

В разследване на Glas.bg ви разказахме как цялата фамилия на Демиров се представят  за ходжи и уж развалят магии за смърт срещу хиляди левове. Показахме ви цялата  схема на измамниците, заснета с телевизионна камера на територията на градовете Пловдив, Пазарджик и Варна. А Георги Демиров, представящ се за ходжа Адем, бе задържан, докато взима белязани пари от екипа ни. 

В първа част на нашето разследване ви показахме технологията на измамите с магии. Заради извънредната ситуация в страната в условия на короновирус все още не сме излъчили втора част. Скоро ще ви покажем кои са семейството ходжи от Игнатиево. Историите на техните жертви. Реакцията на истинския Адем ходжа и тази на Главно Мюфтийство. Всичко това очаквайте във ВТОРА ЧАСТ на разследването на Glas.bg.