Пазар „Асеневци“ продължава работа, това информираха от РУ Асеновград. Със заповед на кмета е въведено ограничение за приходящите търговци в пазарния ден - четвъртък.

През изминалото денонощие в районното управление са постъпили 8 сигнала за лица, завърнали се от чужбина, с оглед контрол за спазването на карантината. Ден по-рано сигналите са били 12.

Постъпили са два сигнала за спекула, свързана със завишени цени на лекарства и предпазни маски. Сигналите са проверени, но не са били потвърдени, което показва че са били некоректно подадени.

21-годишно момиче, което се е върнало от Испания на 15 март е трябвало да спазва карантина, като стои в дома си в Асеновград, но е нарушило забраната. След взети мерки с полицейско разпореждане младата жената е предупредена да не напуска дома си.
Образувана преписка, която е докладвана в прокуратурата.

В РУ Асеновград е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 195 ал 1 от НК. В 1.00 ч на 19 март на улица „Цар Иван Асен“ автопатрул на районното спрял за проверка „Опел вектра“, в багажника на който били превозвани животни.

Справка показала, че 22-годишният водач е криминално проявен. В автомобили пътували още двама млади мъже -на 21 и 23 години, като един от тях също бил познайник на полицията за извършени кражби. В багажника на колата били открити 5 овце, а след задържането в ареста тримата мъже,които са село Боянци, признали пред полицията, че са откраднали животните от местния стопански двор в Боянци с намерението противозаконно да ги присвоят.