Трагичен инцидент с неправоспособен шофьор на пътя! Младеж, е загинал при катастрофа край Търговище. Пътният инцидент е станал тази нощ около 2 часа на главния път София - Варна, до кръстовището за село Презвитер Козма. Шофьорът е нарушил определената му домашна карантина, информират от Областната дирекция /ОД/ на МВР.

Неправоспособен 18-годишен младеж от село Беломорци, управлявайки "Форд Фокус" в посока София - Варна, при движение с несъобразена с пътните условия скорост след ляв завой е изгубил контрол над управлението на автомобила. Колата излязла вдясно извън платното и се е блъснал в крайпътен скат.

Намясто е загинал 16-годишният му брат, пътуващ на задната седалка на автомобила.

Водачът е изпробван за евентуална употреба на алкохол и на наркотични вещества или техни аналози. Пробата за наличие на наркотични вещества е отрицателна, а тази за алкохол е отчела 0,22 промила. Взета му е и кръвна проба за химическо изследване. Образувано е досъдебно производство.

Установено, че водачът е нарушил мерки, издадени против разпространяването на заразна болест по хората, свързана със смъртни случаи. по време на извънредно положение, въведено за ограничаване на пандемията COVID-19. Не е спазил срока на определената му домашна карантина, който е от 22 април до 5 май 2020 г., и е напуснал дома си в с.Беломорци.

Водачът се сдоби с две обвинение. 18-годишният младеж ще отговаря за причиняване смъртта на 16-годишния си брат при управление на МПС без необходимата правоспособност и за нарушаване на задължителната 14-дневна карантина след завръщането му от рискова страна по време на пандемията от коронавирус.

Това ще се случи след изтичане на срока на задължителната му карантина, информираха от Оркъжната прокуратура в Търговище.

 

*Обновена в 12:43 часа

Снимката е илюстративна.