На страницата на Министерството на здравеопазването на Израел е публикувана цялата информация около случая с болната жена, която е напуснала България и Банско, през летище Пловдив, след 5-дневен рейд из хотелите и заведенията в курортния град.

Израелката, диагностицирана с COVID-19, е била гост на Банско от 4-и до 9 март. Жената е на 30 години и е летяла през летище Пловдив. Пътувала е до Банско с автобус на туристическа агенция „Аркия“.

Спала е в хотел „Лион“ на датите от 04. 03. до 09. 03. Напуснала е хотела на 09 март и отново е пътувала с организиран от туристическата агенция автобус до Пловдив, където се е качила на самолет, полетът бил от 12:30 часа.

През времето, когато е била в Банско, тя е посетила следните места:

04. 03 - хотелски ресторант "Лион"
05. 03 - ресторант - "The bears"
06. 03 - Aпрески 360 07. 03 - Ресторант - "У дома"
08. 03 - Ресторант "Виктория"

Това е цялата информация, получена до момента.

Ако някой е бил през това време на тези места, трябва да се изолира под карантина и ако усети симптоми на коронавирус да уведоми най-близкият до него медицински център, пише struma.com. Доколкото е известно, жената се чувствала добре и има само леки ефекти от заболяването, което не позволява тя да бъде настанена в болница, за това е у дома.

От израелското правителство са предоставили информация за жената, болна от опасното заболяване, тя е записана като пациент 192 и е с потвърдена положителна проба за COVID- 19.

До момента пациентката можеше да бъде проверена под този номер, но след проверка става ясно, че пациент с номер 192 липсва и вече е свален от правителството на Израел.

  

Защо е направено - остава без отговор, но все пак доказателства за пациентката с номер 192 има, преди тя да бъде изтрита от регистъра на заболели.