Навръх Деня на детето 1 юни две момичета от Асеновград преживяха истински стрес. И нещо... съвсем недетско. Ето разказа на майката, с който тя иска да предпази и други деца от града за надвисналата опасност. От коментарите под него разбираме, че и други деца вчера са преживели това, което е сполетяло двете момичета. Публикуваме го с незначителна редакторска намеса:

"Ще ви разваля празника, но е важно според мен.

В 17 ч. на пейките до фонтана моите две момичета чакат своя приятелка. Към тях се приближава мъж на средна възраст, който се представя като служител на някаква агенция, която проверява дали някой не употребява наркотици. Показва някаква карта и ги пита дали вземат наркотици. Отговарят му, че - не, и той обяснява как ще им направи тестове.

Пита ги за имена и възраст. Обяснява, че обикаля по парковете да извършва въпросната "проверка". В момента, в който те казват, обаждаме се на мама да кажете на нея, човекът тръгва... да проверява другаде.

Мъжът е среден на ръст, пълен с криви зъби, гола глава, черна тениска, дънки и някаква връхна дреха. Тъй като от полицията казаха, че няма какво да се направи, освен да пусна жалба, пиша тук. Тая работа не е съвсем наред. Предупредете децата си, че такава агенция няма, проверки за каквото и да било не стават по паркове и пейки, от случайни хора, и винаги да звънят първо на родителите си."

И така - кой е мъжът, обикалящ паркове и улици в Асеновград и представящ се за служител на Агенция? Ако някой има повече информация или снимка на този "специалист" по наркотици, да ни пише!