Двама пияни и един дрогиран водач са задържани в арестните помещения на районните управления в Асеновград и пловдивското Шесто РУ. В следобедните часове на 27 септември служители на Шесто РУ проверили лек автомобил "Рено Лагуна" на улица "Удроу Уилсън". 36- годишният водач управлявал превозното средство след употреба на алкохол. Техническото средство отчело концентрация от 2,91 промила.

Още едно бързо производство е започнато за същото престъпление по НК по описа на  РУ Асеновград. 51-годишна жена, зад волана на "Рено Меган", изгубила контрол над превозното средство и се ударила в два паркирани автомобила- опел зафира и фолксваген поло. Пътния инцидент е регистриран в 05,55ч на 27 септември на територията на село Избеглии. Служителите на реда установили, че жената зад волана е била под въздействие на 1,2 промила алкохол.

В районно управление Асеновград е започнато и бързо производство срещу 34- годишен местен жител, управлявал МПС дрогиран. Проверката била извършена в първите часове на 28 септември, а водачът на "Ситроен берлинго" управлявал под въздействието на амфетамин, метамфетамин и марихуана.

Материалите по случаите са докладвани на прокуратурата.