Чаровната, усмихната и прекрасна Вивиян не успя да се пребори с коварната болест рак и отлетя на небето. Тъжната новина споделиха в социалните мрежи хората, които бяха неотлъчно до момиченцето през тежките месеци на истинска борба за живот.

"С огромна мъка Ви съобщавам, че Виви не успя да се пребори. Малко по-рано днес почина. Лекарите направиха всичко по силите си, но така е трябвало да бъде. Не бих искала това да се превръща в сълзлив пост, под който да текат хиляди съболезнования и плачещи емотикони. По-скоро искам да Ви напомня да цените всеки ден с любимите Ви хора, защото никой не знае какво му е отредено.

Запомнете Виви такава, каквато беше – чаровна, умна и добра. Помнете всички прекрасни мигове с нея, защото тя беше тук да ни покаже какво е истинска Любов. Благодарим от сърце за подкрепата и всички дарени средства. Ще Ви помоля за разбиране - нека уважим родителите и близките в този момент. За тези, които я познаваха - ако желаете, споделете тук всички весели моменти, които сте имали с нея. Споделете снимки, писма и преживявания. Нека я изпратим с хубав спомен, вярвам, че тя би се радвала", написаха във Facebook страницата „Бъдеще за Виви“.

"Имах щастието да бъда нейната учителка. Очарователна, артистична, възторжена, бунтовна, вулкан от емоции. Дух силен и несломим. Воля, каквато малко зрели хора имат. Щедро сърце. Такава ще я помним. Прощавай, мое малко детенце", сподели мъката си учителка на Вивиян.

"Да почива в мир този слънчев ангел! Тази чутовна борба се оказа непосилна за тази нежна, тази малка порцеланова кукличка, която въпреки всичко се бореше с цялото си същество".

Вивиян беше само на 7 години. Беше обградена от много приятели, с които обожаваше да играе. В свободното си време обичаше да рисува, да реди пъзели и да плува. Животът й беше пълноценен и красив до момента, в който се установи, че страда от невробластом в 4. стадий.

Последваха две животоспасяващи операции – една за отстраняване на тромба и втора за премахване на целия ляв бъбрек със слезката и по-голямата част от тумора. След направените изследвания се открива новообразувал се тромб, както и множество метастази в белия дроб и няколко в два абдоминални лимфни възела. Детето беше пренасочено за лечение в Детско онкологично отделение в УМБАЛ „Царица Йоанна“ – ИСУЛ.

През цялото това време Виви не се предаваше. Тя посрещаше всички тежки интервенции с усмивка, защото мечтата й беше да стане лекар, който спасява животи. 

Вчера състоянието на Виви рязко се е влошило и тя е била преместена в реанимация. Преди часове малкото ангелче отлетя на небето.

Спи спокойно вечния си сън, мило дете! Екипът на Glas.bg изказва исрени съболезнования на семейството на Вики.

Ники Кънчев, Тити Папазов и още много известни личности се борят малката Вивиян да живее, помогнете и вие!

Ники Кънчев разкри огромна тайна на Кали, свързана с 6-годишната Виви!