Майките в пловдивския квартал Кършияка водят всекидневна битка! И ако си мислите, че борбата им е за нещо екзистенциално - да, прави сте! Те се борят да излязат на разходка с бебетата си.

"Всеки божи ден се опитвам да се преборя с паветата, дупките, паркиралите коли по тротоарите... но днес се чудех как да мина измежду всичко изброено накуп", сподели пред Glas.bg млада майка, която живее в района.

Единственото, което иска Александра, е дъщеричката й да подиша въздух. Толкова ли е трудно? Оказва се, че на моменти е направо невъзможно...

"Това БМВ е паркирано от сутринта. 3 пъти го обикалям. Да не говорим, че е неправилно паркирано...", казва с горчивина Александра, изморена от безкрайните лупинги, които трябва да прави с детската количка. Често - с опасност за себе си и детето си, слизайки на платното, защото тротоар просто няма.

Газим тротоари и закони, не се съобразяваме с нищо и никого, глобите не ни плашат, а майките... те продължават неравната борба да изведат детето си на разходка. Тъжно...