Млада майка сподели за неприятна случка, разиграла се тази нощ в малките часове. Детето ѝ вдигнало висока температура, вследствие на възпалени уши, започнало силно да плаче от болка. Майката веднага завела детето в спешния кабинет, където получила отказ за преглед, а после и в бърза помощ. Цялата одисея продължила три кошмарни часа, а тук логично изниква и въпросът дали можем да имаме сигурност и доверие в медицинската помощ!

Ето какво написа майката, публикуваме без редакторска намеса:

"Здравейте, аз съм Виолета Димитрова Христова. Ще ви разкажа как премина най-ужасната нощ в живота ми.

Имаме детенце на 4 години, на което му се възпалиха ушенцата, през деня бяхме на преглед и му изписаха капки. Късно вечерта вдигна температура, имаше ужасни болки в главата и ушите, пищеше и ревеше от болка.

Тръгнахме към спешния кабинет, там охраната ни каза "много съжалявам не може да ви помогнем, нямаме детски лекар през седмицата, само събота и неделя". Не можех да повярвам, че в голям град като Плевен няма детски спешен кабинет.

Детето плачеше от болка и тръгнахме към бърза помощ. Беше към 01:00 часа. Посрещнаха ни с думите" защо идвате тук ние какво можем да направим". След като се разплаках и видяха, че детето не е добре ни вкараха вътре и взеха кръв за изследване. Измина час в чакане, с ревящо дете в ръцете ми. Отидох до стаята, където бяха двама доктори, за да попитам какво става. Жената скочи и каза" ооооо аз ви забравих вас, влезте да видя ушите". Малкия много плачеше и тогава другия доктор сърдито се сопна "оф много ми пречи това дете идете в другата стая". Изпитах такова желание да го фрасна и си казах ето защо някои ги пердашят.

Дадоха ни изследванията и ни пратиха в съседната сграда Детско отделение. Докторката беше възмутена, че са ни пратили при нея, преслуша гърдите, явно така се преглеждат възпалени уши и предписа антибиотик. Прати ни в 03:00 часа в клиниката УНГ, като заяви "вървете че сигурно трябва да му цепят ушите"

Тръгнахме, извършиха преглед и казаха по това време не можем нищо да направим, няма доктор а само стажант.

Прибрахме се вкъщи, загубихме 3 часа в търсене на помощ за ДЕТЕ, чувствах се отвратена от всеки който срещнах в болницата.
Не искам да звуча така все едно оплювам всички, просто ви пресъздадох най-кошмарната нощ в живота ми."

Ето и част от коментарите:

Снимка: pleven.utre