Морските курорти у нас вече са готови да посрещнат туристи, но такива зсега няма. Заради кризата с коронавируса се очаква цените да са доста по-ниски.

В началото на летния сезон Созопол изглежда почти празен. В курортното градче се надяват след първи юли все пак да има туристи. До тогава ще разчитат на български летовниции и то предимно през уикенда. Ресторантите са отворени, а цените значително по-ниски.

В същото време в големите ваканционни комплекси разчитат на по-ниските цени с надеждата, че ще върнат обратно туристите. Имат резервации за юли и август основно от англичани и германци. А с по-ниските цени се надяват да успея да запълнят базата поне наполовина.

Въпреки намалените цени и коронавируса има хора, които и тази година биха предпочели почивка в чужбина. Според музиканта Светльо Витков родното черноморие трудно ще си върне туристите, защото качеството на услугите не отговаря на цените, предава Bulgaria ON AIR.

В Созопол обаче смятат, че може да се конкурираме с гръцкото не само с хубавата гледка, но и с богата история.

Но според Витков хубавите места на нашето море се броят на пръсти, а проблемът е в манталитета.

А от курортите се надяват, че все пак родните туристи ще подкрепят българския бизнес и ще прекарат летните си почивки у нас.