Крупен бизнесмен от Пловдив е 50-годишният баща, който беше задържан за това, че нахлу в училище, за да се саморазправя със седмокласник. Мъжът отправил смъртни заплахи в класна стая по време на час. Районната прокуратура се очаква да му повдигне обвинение. 

Glas.bg съобщи първи за 50-годишния родител, нахлул в Основно училище „Княз Александър Първи”, за да иска обяснение от ученик за конфликт с дъщеря му.

„Доста афектиран родител влиза през централния вход на училището, не спира на забележките на охраната, качва се на третия етаж и твърди за инцидент, който се е случил с неговата дъщеря”, разказа директорът на на ОУ „Княз Александър Първи” Анета Вълева.

Мъжът влиза в час по химия, издърпва седмокласник от чина и започва да му крещи и да отправя смъртни закани. При опит на учителката да го спре, той я блъска. Жената е в болнични и в силен стрес.

Подробностите – вижте във видеото:

 

„По никакъв начин тези действия не могат да се възприемат като нещо нормално. Тези действия са хулигански по смисъла на Наказателния кодекс и затова се води настоящото досъдебно производство”, заяви заместник-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев. 

Родителят твърди, че дъщеря му е бита, но от учебното заведение заявиха, че при суматоха от излизане от класната стая тя е била бутната и се е ударила в чин.

„36 години съм в системата и не съм виждала такова нещо. Без коментар е поведението”, казва още директорката Анета Вълева.

От инспектората по образование изпратиха психолози в училището.

Предстои Районна прокуратура да повдигне обвинение срещу агресивния баща.

Опитите ни да се свържем с бащата, се оказаха безуспешни.