Столичните крадли вече не са в моловете, а в градския транспорт. Видеокамерите в магазините пречат на джебчийките да си “вършат работата” и затова тази година “жените с бързи пръсти” са решили да намерят друг терен за изява.

В градския транспорт нещата стоят различно. В столицата те са претъпкани, а “опасната близост” помага на крадлите да се доберат до своята плячка, предупреждават от СДВР.

"Съветвам гражданите да бъдат внимателни за вещите си, когато са в транспорта. Да внимават какви хора има около тях. Ненужни побутвания, в някои случаи се отвлича вниманието на гражданите, за да може някой друг да извърши кражбата. Хубаво би било гражданите сами, когато забележат действия от страна на този контингент, да информират евентуалния потърпевш, да се информира полицията. Ако са в градския транспорт, биха могли да накарат водача да не отвори вратите“, предупреждава инспектор Николай Стоименов от СДВР.

Опасни може да се окажат и заведенията за бързо хранене, където също стават кражби.

“Има случаи, когато се сяда на съседната маса, през дрехата извършителя бърка в техните дрехи и взимат вещи“, подчерта Стоименов.