Заведение на плажа в Турция взима по 43 паунда за дюнер по време на пандемията от коронавирус. Според касова бележка кафето се продава за 7,30 паунда (61,59 лири), а питка струва 22 паунда (184,78 лири) в курорта Бодрум.

Междувременно хотел Мацакизи, който е в същия курорт, кара посетителите да плащат 65 паунда, за да плуват в морето, съобщават местните медии.

Кметът на Бодрум Ахмет Арас заяви, че бизнесът се бори за оцеляване след пандемията, а градът, който разчита в голяма степен на туристите, е „отговорен за вземането на каквото може от джобовете на туристите до последната стотинка“, предава "Дейли мейл".

„Не ме интересува дали някой иска да плати висока цена за дюнер. Те могат да платят 100 000 лири, ако искат.", заяви Арас.

Той подчерта, че в района има и заведения, в които цените са по-ниски.

Великобритания имаше намерения да образува въздушен мост с Турция, което да позволи на туристите да пътуват свободно между двете страни без задължителна 14-дневна карантина. Но това не се случи, след като броят на новите случаи на коронавирус в Турция се удвои, месец след облекчаването на ограниченията в края на май.