Сериозни коледни бонуси получиха служители на компания за недвижими имоти от Мериленд, САЩ.

St. John Properties поднесла на всичките си 198 служители с впечатляващите средно по 50 хил. долара на човек, колкото приблизително е средния годишен доход на домакинствата в САЩ. Общата сума за бонусите достига 10 млн. долара.

“Когато отворих плика, не ми се вярваше”, казва Стефани Ридуей, помощник мениджър в компанията.

„Не можах да повярвам на това, което видях. Нямам думи да опиша как се чувствам, просто е страхотно и невероятно. Продължавам да съм в шок. Това определено е нещо, което може да промени живота ти”, казва тя.

Президентът на St. John Properties Лоурънс Майкранц коментира, че компанията е постигнала основна цел за изграждането на недвижими имоти с обща площ 20 млн. квадратни фута, удвоявайки застроената площ за 14 години, предава CNN.

„Искахме да направим нещо, за да благодарим на всички служители за това, че ни помогнаха да постигнем целите си и искахме да е нещо голямо”, казва Майкранц.

Бонусът на всеки служител се изчислява на база на годините, които е работил в компанията. Най-малкият бонус възлиза на 100 долара, като той е бил за служител, който току-що е назначен и дори няма и един работен ден в компанията. Най-големият бонус е бил 270 хил. долара.

„Това е едно от най-невероятните неща, които съм виждал в живота си. Всички бяха препълнени с емоции. Викаха, плачеха, смееха се, прегръщаха се”, казва президентът на компанията.

„Хората се редяха да ни прегръщат, да ни целуват, да стискат ръцете ни, разказвайки история след история как ще похарчат бонусите си. Хората вече нямат проблеми с дългове, покриват задълженията по кредитни карти, ипотеки и студентски заеми”, казва той.

37-годишната Ридуей, която работи от 14 години в компанията, споделя, че ще използв парите за образованието на децата си.

„Гледам за евентуални инвестиции и някои подобрения по къщата, но по-голямата част от парите ще отидат за бъдещето на децата”, казва тя.

За първи път в историята на компанията, St. John Properties е поканила всичките си служители от страната, като е поела разходите им, както за настаняване, така и за самото парти.

„Ние се гордеем с нашите служители. Те са фундаментът и причината за успеха на компанията. Искаме да им благодарим по голям начин и мисля, че успешно направихме това”, добавя Майкранц.