Какви са последиците за полицията от протестите в София в събота вечер и има ли груби нарушения?

При възникнало напрежение след 21 ч. от хвърлени множество предмети - стъклени бутилки и бомбичка, пострадаха двама полицаи, съобщават от МВР. Единият е с наранявания и обгаряния, а другият е с по-леки наранявания.

Ръководството на СДВР отново напомня на участниците в протестните действия да спазват обществения ред. Охраната, осъществявана от полицейските сили, е с цел опазване мира и спокойствието на гражданите.

Припомняме, късно снощи премиерът Бойко Борисов направи извънредно обръщение към нацията, в което заяви, че президента радев не го боли, когато се пролива кръв на полицаи.

Извънредно обръщение на премиера Борисов: Радев не го боли, когато се пролива кръв на полицаи

Засега се знае за задържани четирима души на ул. Раковска. Те са потрошили бус на силите на реда, научи GLAS.bg. 

В ареста са младежи на 15, 17, 20 и 21 годишни. Очаква се срещу тях да бъдат повдигнати обвинения за хулиганство - счупили врата и прозорец на полицейски автобус. Отведени са в Второ районно управление в столицата.

ИЗВЪНРЕДНО: Има арести в София, изпочупиха полицейски бус

„Около 21.00 часа, при хвърлена бомбичка срещу полицейския кордон пострада служител на СДВР“, написаха от Столичната дирекция на вътрешните работи.

Публикувано беше и видео, на което се вижда раната на крака на полицая. 

Мятане на бутилки, предмети, агресия... МВР пусна ВИДЕО 18+

 

Днес стана ясно и какво е състоянието на двамата пострадали при протеста в петък вечер. Нощта е преминала спокойно за тях и те продължават да са настанени в неврохирургията на "Пирогов" без опасност за живота, съобщават от здравното заведение.

Младежите – на 21 и 29 г., остават за наблюдение и лечение в многопрофилната болница.

Междувременно други трима души са преминали през спешния травматологичен кабинет, но не са били приети в лечебното заведение.

От "Пирогов" вчера опровергаха появилата се информация в социалните мрежи, че има починал след напрежението пред Министерски съвет в петък вечер.