Американка загърби обещаваща кариера в телевизионния бизнес, остави живота в Ню Йорк и се премести в едно българско село, за да вари черешова ракия.

Това е лудата история на Кейси Ангелова - една жена, влюбила се в българин, с когото заедно решават, че животът в българското селце Гюешево е много по-спокоен и привлекателен от лудницата на Голямата ябълка.

Кейси работила върху създаването на документални филми за американска телевизия. Шоубизнесът бил интересен, а работата й харесвала. Проблемът обаче бил един - индустрията не е за жени с деца.

За да се изкачи по стълбичката на успеха, човек трябвало да се труди неуморно - по 12-14 часа на ден. Средата била агресивна и успявали хората, които били концентрирани единствено и само върху нея.

Така заедно със съпруга си, Кейси избира да дойде в Гюешево.

Не знаела почти нищо за страната ни, преди да стъпи в България.

“Моите близки мислеха, че Америка е номер едно и не разбираха моето желание за пътуване и за изучаване на езици. За тях беше много трудно, а и все още е, въпреки че съм тук вече 15 години. Ние сме щастливи тук и всеки път моят баща ме пита кога ще се завърна в САЩ. Аз му казах, че няма шанс, защото не искам да живея там”, разказва пред Нова телевизия Кейси.

Кейси и съпригът й имат две малки дъщери. В Ню Йорк семейството имало хубав живот - жилище, добра работа. Но децата не можели да играят сами на улицата в Манхатън.

И затова избират спокойствието на българското село Гюешево.

Кейси загърбила телевизията и се захванала с приготвянето на българска черешова ракия.

“Все пак най-известният продукт в Кюстендил са черешите. Идеята започна преди 5 години. Аз и моят съпруг имаме 10 дка черешови градини. През една година имаше много ниска изкупна цена на плода и ние не можахме да продадем черешите. Така решихме с необраните плодове да направим ракия за домашна консумация”, разказа американката.