Тежка катастрофа е станала с председателя на Народното събрание Цвета Караявчева. Кортежън на НСО се е забил в кола, докато изпреварвали тир.

По първоначална информация сблъсъкът е станал край Хитрино на позволено за изпреварване място. В отсрещната кола е имало мъж, жена и дете. За момента не се съобщава за сериозно пострадали, но са откарани в болница.

Според lupa.bg председателката на Народното събрание е откарана в болница. Състоянието й е добро, няма опасност за живота й. Уведомен е министър-председателя Бойко Борисов, който малко след инцидента се е чул с нея.

От Пресцентъра на МВР по-късно разпространиха информация, че е станал инцидент малко след 10.30 часа днес. По първоначални данни на главен път Шумен –Силистра, на около 150 м след разклона за село Върбак, 31-годишната водачка на лек автомобил „АУДИ А 4“, на ляв завой навлязла в опесъчен участък, загубила контрол над колата и се ударила в насрещно движещ се лек автомобил.

За преглед в болница са транспортирани трима души. Водачите са изпробвани за алкохол, пробите са отрицателни. Работата по изясняване на причините за пътния инцидент продължава.