Изписват утре от Карловската болница 20-годишният младеж, завърнал се от Англия, съобщи управителят на лечебното заведение д-р Христо Пелев.

Момчето, което се е върнало от Англия на 12 март, бе прието преди няколко дни в Инфекциозното отделение на болницата, тъй като направило диабетна криза. Спешните медици обаче решили за по-сигурно да го заведат в МБАЛ  "Д-р Киро Попов". 

"Оправихме му захарта - оттук нататък предстои да му назначат терапия за вкъщи - с инсулин. Утре ще го изпишем, тъй като пробата му за коронавирус е отрицателна", каза д-р Пелев пред "Дарик". Предстои личният му лекар да му издаде документ, с който на момчето да бъде отпуснат инсулин от Здравната каса. 

Припомняме, че заради този случай и родителите на младежа, които са военнослужещи в 61-ва Стрямска механизирана бригада, десетки военни от бригадата, контактни с тях, бяха пуснати в принудителен отпуск и карантина по домовете си. Сега те трябва да се върнат на работа.

Другата пациентка в карловската боница, която се оказа позитивна за COVID-19, вече е добре. Ще се наложи обаче да остане в Инфекциозното отделение, докато две проби не докажат, че вече няма вирус в организма й.