Ако се чудите какво е това, отговорът е: тел в шоколадова близалка! Вчера я купих на сина си от сладкарница "Пчела" и изненадааа.... Не ми се и мисли, ако я беше изял!

Това разказа майка в една ог групите във Facebook  и постът предизвика лавина от коментари сред майките. От тях разбрахме:

- че на друга майка мъжът й се задавил с рибарска кукичка от пилешки сърчица..

- трета майка е открила домакинска тел за съдове в буркан с родопска салата...

- четвърта майка си е лапнала "много повече стружки в кайма"...

- а пета майка е открила "същото телче, но в крема сирене"...

Иначе майката, публикувала "актуалната" тел в шоколада, не си остави коня в реката и обясни, че е тръгнала по следите на изненадата. Оказа се, че близалката е купена от магазина, който се намира до стадион "Васил Левски" в столицата. Оттам се извинили на жената и й взели координатите, за да й се обади технолог, "да ми кажел какво е". А от сладкарницата й предложили да я обезщетят с торта. "Казах им, че няма как да съм сигурна какво има в нея! Сигурно градински маркуч ще е този път в цяла торта...", не без ирония обяснява майката.

"Питам се, ако не дай Боже нещо беше станало на детето... Кой щеше да е виновен?", се опита да обобщи друга майка. Отговорът на майката е... доста красноречив: "Най-вероятно аз, че не съм я видяла... или той (синът й - б.р.), че я е изял".

"Храним се с такива боклуци, дишаме такъв въздух, живеем в такава мръсна природа, че просто стружките са най-малкото! Наистина предполагам какво ви е, защото съм намирала и винт в дюнер, но няма какво да променим. Мисля, че и вкъщи като готвим се случва да попадне нещо в храната ни, но аз гледам от тази страна на хората, които го работят, че имат деца, семейства и като се почне някаква вълна от злобни коментари, какво ще се случи с тях? Ще останат без работа заради някакви майки, които си пишат какви ли не коментари."

Това пък е коментарът на една друга майка, която смята, че всъщност няма нужда от коментар, нито от "разнищване" на изненадата "тел в шоколада". А вие как мислите?