Трима антимафиоти от ГДБОП са арестувани за получаване на подкуп. Операцията е започнала снощи. Това обяви главният прокурор Иван Гешев на брифинг с МВР.

Задържан е началникът на отдела за противодействие на наркотрафика и разпространението на наркотици от ГДБОП след получен подкуп. Отделно е задържан и началникът на сектора от същата дирекция, както и още един служител на МВР. Тримата са в ареста за 24 часа по Закона за МВР.

„Разследването е за организирана престъпна група, занимаваща се с подкупи и упражняване на логистика, помощ, чадър върху дейността на организирани престъпни групи, занимаващи се с наркотрафик и разпространението на наркотици не само на територията на България”, обясни главният прокурор Иван Гешев. „Тези лица са най-висшите ръководители за противодействие на наркотиците в България, те са и основните точки за контакт с нашите международни партньори по линия на противодействието на трафика на наркотици”, каза още обвинител номер 1.

Тези длъжности лица са най висшите ръководители за противодействие на наркотиците, коментира още Гешев. 

Прокуратурата и МВР са и ще продължават да бъдат безкомпромисни към всеки, който извършва престъпление, независимо на какви постове са, каза още главният прокурор.

Самият Гешев бе съобщил новината в Twitter още преди брифинга. Главният прокурор вече има акаунт в социалната мрежа. В първия си пост той кани потребителите да следят дейността му и тази на Прокуратурата на Република България.

Минути по-късно обвинител №1 сподели и първата публикация за проведена реализация между прокуратурата и "Вътрешна сигурност" на МВР. 

"Времето на недосегаемите свърши! Независимо къде и още по-малко, ако се отнася до най-висшия служител за борба с наркотрафика. Поздравление за работата на "Вътрешна сигурност" на МВР и на Специализирана прокуратура", написа Гешев.