Италианският премиер Джузепе Конте издаде указ, удължаващ ограничения за овладяване на разпространинето на коронавируса, съобщава Ройтерс. 

Министерството на здравеопазването предупреди, че ситуацията в страната се влошава.

"Голямо благодаря на гражданите и на нашата национална здравна служба за този изключителен отговор", написа Конте във Фейсбук.

Новият правителствен указ удължава срока на действие на полицейския час между 22 ч. и 5 ч. на следващата сутрин до 5 март и потвърждава системата на разделяне на зони, създадена през ноември, за да се степенуват ограниченията между 20-те области на Италия според нивата на разпространение на заразата, посочва Ройтерс.

Фитнес залите и басейните ще останат затворени в цялата страна, а пазаруването на хранителни стоки ще е забранено след 18 ч.

Указът удължава до 15 февруари забраната за придвижване между областите, а на населението са позволени пътувания във връзка само с отиване на работа, медицински и други неотложни причини. На ски курортите няма да бъде разрешено да отворят до 15 февруари.

Италия е сред най-засегнатите страни от коронавирус. Случаите са над 2 352 000 милиона, смъртните случаи са близо 81 325, а само за последното денонощие са регистрирани нови 16 000 случая с 477 починали.

 
0 Харесва ми