Продължава разследването след тежката катастрофа, станала малко преди полунощ в София на 20 юни. Отидоха си два живота - намясто загина пешеходка, чиято самоличност все още не е установена, загина и 32-годишният моторист. Оцеля единствено неговата спътничка, която все още е в болница...

Младият мъж, който връхлетя неправилно пресичащата пешеходка, се казва Валентин Панталеев. Един талантлив и умен млад мъж, пред който беше животът. Болката за близките е неописуема и раната едва ли ще зарасне скоро. Особено като се има предвид, че всички те считат, че момчето няма никаква вина за случилото се. Каквато в случая е и тезата на полицията, изразена пред Glas.bg.

Предлагаме ви мнението на Иво Панталеев за трагедията, за виновника за нея, за самосъзнанието ни като участници в движението по пътищата, публикувано във Facebook. Пропито е с ярост и мъка. Ето го:

"Едно същество, решило да се самоубива притичвайки през бул. "Цариградско шосе" в 00.30 часа на 21.06 през нощта, на точно 10 метра от шиб***я подлез, погуби един живот. Погуби едно прекрасно момче, един излючително добронамерен и отговорен млад мъж, един добър човек в най-чистия смисъл на тази дума, един много добър IT специалист, който го познава знае (завърши втори курс с пълно отличие), един добър професионалист с бляскава кариера пред себе си.

Какво загубих аз, загубих племенник, син, приятел и брат, загубих човек, който ме обичаше страшно много и защо?
Защото тук няма правила, всеки си прави каквото си иска и все друг му е виновен.

И не! Не мотора го уби, уби го поредното безмозъчно същество, имащо много основателна причина да не мине през 30 стъпала, не! Ще прескачаме огради и ще затриваме животи, ще пропиляваме мечти и защо? Защото ние сме над всичко, ние сме безсмъртни, ние не се съобразаваме с нищо и с никой, ние си гледаме само и единствено собствения г*з!

Някой ще каже, те мотористите дават много газ и са неразумни, да ама не, всеки който го познаваше знаеше как кара. Бях на мястото, широко и право, кой би предположил, че някой ще се самоубива точно там, просто му е изскочила рязко и я е видял в последния момент, при разрешената скорост от 80 км., спирачния път е не повече от 2 метра и опитвайки се да избегне сблъсъка се е набил в мантинелата, която просто го уби, но това пък е съвсем друга тема.

Валка, всички, които те обичаме се надяваме да си на едно по добро място! Почивай в мир Вальо!"

ИЗВЪНРЕДНО: Моторист връхлетя пешеходка - двама загинаха! СНИМКИ 18+

Коя е загиналата пешеходка? Полицията не може да установи самоличността й СНИМКИ