Справка на страницата на световният брояч на епидемията от COVID-19 Worldometers сочи, че новозаразените в България са 42-ма, а починалите са 12 души.

По последни данни от Националния информационен сайт за коронавируса у нас новите случаи в страната ни са 34, а загиналите за денонощието са двама.

Според вчерашните данни от Министерството на здравеопазването, актуални към 8 часа на 4 юни новозаразените бяха 25 и общият им брой е 2585, а 147 са починалите лица, при които е потвърден новият коронавирус. Съпоставимо с днешните резултати от информационни сайт, статистиката на Worldometers излиза вярна. 

Още вчера председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски обясни, че има разминаване между резултатите, които се изнасят от Националния информационен сайт и Министерството на здравеопазването. Засега обаче актуални данни от последното за днешния ден не са изнасяни.

В същото време според данните в самата информационна система към 7 часа броят на новите случаи бе 33, починалите 149, а новите жертви 2. Към момента справката сочи, че новите заразени са 34, няма нови починали, но броят на смъртните случаи е 159. Не става ясно откъде се получава това разминаване. 

По-късно през деня зам.-министърката на здравеопазването Жени Начева и "Информационно обслужване" трябва да обяснят какво става с данните.