Във връзка със заповед на директора на ОД на МВР Пловдив служители на отдел „Икономическа полиция“ и други контролни органи започнаха проверки на търговски обекти за пресичането на престъпления и административни нарушения при производството и търговията с хранителни стоки, плодове и зеленчуци.

По време на специализирана акция, извършена съвместно служители на Областна дирекция за безопасност на храните в Пловдив, на 19 януари са проверени складове за търговия на едро с млечни продукти. В един от обектите, находящ се в областния град, е установено наличието на около 600 кг сирене с изтекъл срок на годност. Сиренето е било предназначено за продажба в търговската мрежа.

Справка сочи, че това не е първото нарушение за търговеца на едро. През 2019 година в склада на същата фирма служители на икономическа полиция са намерили и друг вид млечни продукти с изтекъл срок на годност. Тогава търговецът отново е бил санкциониран.

Въпросните стоки са възбранени и подлежат на унищожаване, като на управителя на дружеството ще бъде съставен акт за нарушението. Съвместната акция, провеждана на територията, обслужвана от ОД на МВР Пловдив, продължава, като в хода й ще бъдат проверявани и търговци, и производители на хранителни стоки.