Хиляди българи тръгват днес на път за втората серия почивни дни през септември.

МВР и "Пътна полиция" вече обявиха, че ще предприемат редица мерки във връзка с очаквания от този следобед интензивен трафик.

По традиция ще бъде ограничението за движение на МПС с техническо допустима маса над 12 тона, като тази забрана е за времето от 16:00 до 20:00 часа на 20 септември и на последния почивен ден - 23 септември, за времето от 14:00 часа до 20:00 часа. Забраната ще е по всички автомагистрали и участъци от републиканската пътна мрежа.

С цел осигуряване на безопасността на движението, още от обед в петък ще бъде създадена организация на движението от полицията. За времето от 14:00 часа до 20:00 часа на 23 септември пък ще бъде създадена организация за облекчаване на трафика към основните градове и от граничните пунктове към вътрешността на страната.

Един от най-критичните участъци и този път се очаква да бъде магистрала "Хемус". За улесняване на трафика в почивните дни ще бъде създадена реверсивна пътна обстановка в района на ремонтите около и в тунел "Витиня".

Полицията не очаква проблематични участъци по магистрала "Тракия".

Осигурен е и непрекъснат режим на работа на ГКПП-тата в страната. Към момента има известни затруднения при преминаване през граничните пунктове.

МВР е разпоредило и провеждането на спецакция с главен акцент недопускане управлението на МПС от неправоспособни водачи или водачи, употребили алкохол, наркотични вещества или техни аналози.