В годината, в която журналист оглави Европейския парламент – италианецът Давид Сасоли, журналист е напът да оглави и най-големия район по брой на население в Пловдив – район „Южен”. Илиян Велков, познат от екрана като „Густо ми е, Велков”, е с реални шансове да бъде новото лице на „Южен”. Неговата независима експертиза е подкрепена от ЗС „Александър Стамболийски” и от Георги Колев, който е новият кандидат за кмет на Пловдив.

„14 години работя като журналист, в последните 5 управлявам фирма със средна численост на служителите. Зная какво е да плащаш заплати и да взимаш решения”, коментира Илиян Велков.

През годините той е работил като кореспондент за национални медии и е правил разследвания в „Господари на ефира”.

„Някои хора са на мнение, че „Господари на ефира” са водещите и репортерите, господарите на ефира винаги са били зрителите, които са подавали сигналите, които са задавали тона на работа на екипа. Желанието ми е гражданите да бъдат господарите на района, те да задават дневния ред на администрацията, която трябва да им служи. В неделя връщаме часовниците с час назад и ги настройваме за четири години напред!”, обясни кандидатът за кмет на район „Южен”, който е под номер 49 в интегралната бюлетина.

Много са, макар не буквално – дупките по улиците, битовата престъпност, микроклиматът на етажната собственост… Не става с магическа пръчка, но от всички нас всеки ден зависи превръщането на социалния климат в действително южен. Не само с пролетен, а с безсезонен южен вятър. Можем да превърнем диалога в работещ инструмент. „Всекиму своето“ в съвременна версия означава, че всеки може да бъде програмист на собственото си благополучие, БЕЗ да е хакер на чуждото.

Подрастващите са бъдещето, но все още училището, семейната и обществената атмосфера ги подготвя за миналото – трябва да намерим нов подход. Иска ми се спортно-състезателната  температура на район „Южен“ да увеличава броя на хората, които живеят щастливо.

Населението на „Южен“ е по-многобройно от областен град като Смолян, но денонощието ми ще има поне 25 часа и всеки ще може да сподели с мен лична болка и проблем. Ще пробягаме ли мандата в тази посока? Вече имате избор.

Сега е времето!

Илиян Велков – кандидат за кмет на район „Южен” с номер 49 в интегралната бюлетина

Купуването и продаването на гласове и престъпление!