Грозен цирк се разигра по време на дебати в Народното събрание между "Обединени патриоти". Павел Шопов нападна бившите си коалиционни партньори.

Въпреки че няколко пъти председателстващият Народното събрание Емил Христов помоли Шопов да сдържа нервите си и да се изказва коректно, народният представител от АТАКА не се вслуша в думите му. Думата взе доц. Младен Михов от ВМРО  и поиска наказание за Павел Шопов. Но той веднага реагира и се опита да прекъсне изказването на бившия си колега.

Павел Шопов, Юлиан Ангелов и Красимир Богданов буквално тръгнаха да се хващат за гушите, заради изказване на Юлиан Ангелов от ВМРО. Квесторите и колегите им успяха да ги разтърват, но скандалът не приключи там. 

"Незабавно настоявам да бъде отстранен г-н Шопов. Ако се върнем към нашите традиции, можем да въведем ред. Само ще спомена това, което беше казано онзи ден пред паметника на Апостола от една писателка, която я четат по цял свят - "да сравниш предателя с кал, ще обидиш калта", апелира Михов от трибуната.

"Г-н Председател, Вие бяхте свидетел лицето Юлиан, забравих му другото име, направен от Сидеров депутат, излиза пред вас и поне три пъти ме нарече... Как ме нарече? Настоявам да си понесе последиците", апелира народният представител от АТАКА Павел Шопов.

"Вие сте част от управлението и ви казах да се разграничите от ГЕРБ, а не от ДПС. Обществото възприема парламентаризма със скандали. Колегите отляво стояхме и ви гледахме с голям интерес", обърна се Свиленски от БСП към Ангелов.