Горещи молитви към Бога се чуват на улицата пред дома на пастор Арександър Матеев в село Костиево. Моли се съпругата му. В продължение на часове...

Къщата се намира в двора на евангелистката църква, в която заразеният с COVID-19 пастор проповядва, пише TrafficNews.

„Много е притеснена жената. Под карантина е вътре и постоянно плаче и се моли. И ние се молим пастора да оздравее”, каза съседка на семейството. Друга жена сподели, че всички в квартала са притеснени.

"Ние сме вярващи хора, Бог да ни пази, друго не можем да кажем", сподели млада жена. "Никой не знае какво е състоянието на пастора. Дано да оздравее бързо", пожела тя.

Георги Василев, който живее точно срещу църквата, пък разказа, че не допуска никой да влиза в двора му. "Вратата ми е заключена, така се пазя от коронавируса”, обясни Василев.

И двете евангелистки църкви в Костиево са били запечатани със заповед на кмета Георги Калоферов. Групата, която е посещавало едно от децата на Александър Матеев, също бе затворена. Днес в детска градина „Буратино” имаше само 6 деца. Инспектори на РЗИ бяха на място в забавачката, както и в дома на пастора и дадоха предписания.

Припомняме, че 47-годишният Александър Матеев е присъствал на пасторската сбирка в Перущица преди две седмици. Струпването на много хора от различни населени места в едно затворени помещение стана причина заразата да плъзне на много места в страната.