Част от протестиращите се превърнаха във фон на шпиц командите на Божков. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков. 

Той посочи още, че отговорността за вчерашните безредици се носи от президента Радев. "От 4 години се опитва да нагнети напрежение и вчера беше ескалацията на този процес. Радев вече носи цялата отговорност за това, което се случи", категоричен беше Биков. 

Депутатът уточни, че огромна част от симпатизантите им са били членове на ГЕРБ и не са принуждавани да идват. 

"Хора, които се борят срещу „мутрите”, гониха наши хора по малките улици, като целта беше да ги пребият. Това е подготвено, тези хора това работят, правят го и по мачове. Само добре организираната полицейска реакция предотврати по-сериозни последствия", добави Биков. 

"Над 7000 души дойдоха, за да подкрепят европейското развитие на страната, но бяха обиждани и квалифицирани с епитети, които не подхождат на техния профил. Те самите не обиждаха, не провокираха и не проявиха агресия. Мирно протестиращи граждани, искащи да изразят своята гражданска позиция, би трябвало да го направят по цивилизован начин", заяви Цветомир Паунов.

"След приключване на протеста хората, които бяха пред МС, си тръгнаха мирно и спокойно, както са го правили. Другата група по-най брутален начин се опита да разбие полицейския кордон. Всичко това беше организирано и режисирано от платени провокатори, които имат своя генезис и подкрепа далеч от пределите на страната ни - в една много топла държава и бяха мотивирани от всички олигарси, които в момента са основните сценаристи и режисьори на бледият техен актьор – президентът Радев.", допълни Паунов. 

"Много е лесно хората да се разделят, трудно е да се обединяват. Каква политика наблюдавахме вчера? Да си мерим протестите? Политиката е състезание на личности и идеи. 
Приоритет за нас е България да остане мирно, спокойно и сигурно място за живеене, дори това да ни коства политически щети", посочи Томислав Дончев. 

Очаквайте подробности