18 са новите случая на заболели от коронавирус днес. Общо случаите стават 331. 122 души са в болници, 8 са интубираните. Пет са новите заболели в Благоевград.

Има и двама оздравели у нас. Единият изписан е от "Пирогов", а вторият от ВМА.

"Най-вероятно ще ни сполети съдбата на Италия, Испания... Това ще се случи, ако тези хора, които виждаме по улицата, не се приберат вкъщи", заяви генерал-майор Венцислав Мутафчийски. 

"Още не сме започнали. Положението го удържаме може би с карантината, но няма такъв бум, какъвто има в другите държави. Добрата новина за момента е, че нямаме толкова много жертви. Д момемнта имаме петима починали", заяви още генералът.

Преди минути в Кюстендил е починал още един човек. 

50% ръст на жертвите от коронавирус за днес в България!

Заразени с коронавирус руснаци разказаха как ги лекуват ВИДЕО+СНИМКИ

Националният оперативен щаб от днес започва да провежда брифингите си в сградата на Министерския съвет, съобщи пресслужбата на кабинета.

Вместо на досегашните два брифинга дневно, Щабът ще информира медиите за най-актуалната информация за ситуацията с коронавируса веднъж на ден, в 17.00 часа, в МС.

Промяната се налага с оглед на перспективите за навлизане на страната ни в същинската фаза на епидемията. Целта е максимално да се ограничи струпването на хора на едно място и да се осигури социална дистанция на публични места, като същевременно се гарантира предоставянето на всички медии на своевременна информация. 

 

Най-възрастният пациент е 86-годишен, а най-малкият е на 3 години, съобщи още ген.-майор Мутафчийски.

Само за последните 24 часа двама души с коронавирус починаха. 

Генералът обяви, чечетвъртият случай на починал с коронавирус. Починалият е мъж, който е бил в тежко състояние и е бил настанен в "Пирогов".

"Тревожно е състоянието на пациентите от по-високата възрастова група, включително и на 86-годишната жена, която се намира във ВМА. Тя е пред интубация и с изключително тежка клинична картина, която се развива много бързо. За четири дни от състояние без оплаквания до изключително сериозно състояние", обясни още Мутафчийски.

37 са новите случаи на заразени с COVID-19 българи, така общият им брой стана 313. 

Най-възрастният пациент е на 86 г., а на-малкият е 3-годишен.

Това обявиха от Националния оперативен щаб по време на редовния сутрешен брифинг.

Пета жертва на коронавируса у нас. 55-годишен мъж от Банско е починал в болницата в Благоевград, научи NOVA от здравното заведение. Той е докаран в болница преди два дни с тежка симптоматика, задух в гърдите, кашлица и висока температура. Тестът, направен в Благоевград, е дал положителна проба.

Мъжът не е работил на лифта, никога не е работил в ски зона Банско, съобщи директорът на ски зона Банско и маркетинг директор на "Юлен" АД Иван Обрейков, като така опроверга появила се по-рано днес информация. Мъжът е от Банско и е служител на фабрика за мебели, каза  още Иван Обрейков. Той изрази съболезнования на семейството. 

В отделението по реанимация към благоевградската болница са настанени още двама пациенти. Това са майка и дъщеря на 73 и 53 години. За момента състоянието им е стабилно.