Тази сутрин в 07:30 в станалото печално известно със зверското убийство на 18-годишно момиче село Галиче се готви протест. Хората от селото са потресени не само от това, което вече се случи, но и от това, което ще се случи. Вчера стана ясно, че убиецът на красивата Андреа ще лежи в затвора от 5 до 12 години. Защото е млад. Въпреки че Нaкaзaтeлният кoдeкc за подобно деяние прeдвиждa нaкaзaниe дo дoживoтeн зaтвoр бeз зaмянa, 17-годишният Аксел най-вероятно ще се отърве доста по-леко...

Вижте какво написа Марио Милчев - първи братовчед на убитата Андреа, в социалната мрежа:

След като нашата невинна душица Андреа плати този кръвен данък и в последните си минути видя този шок, който й причини този социопат, след изявлението на вътрешния министър Младен Маринов и главния прокурор Иван Гешев на брифинг във Враца стана ясно, че след влизане с взлом след блудство и убийство по особено жесток начин и грабеж от лице в пробация, според българското законодателство е регламентирано основно в чл. 115 НК, което гласи от пет до дванадесет години затвор.

За всички други престъпления да вземе една пета, ще лежи най-много 15 години, защото е на 17 и няма да го съдят по член 116 за доживотен затвор. Което означава, че той на 30 години ще е на свобода, ще има възможност да си създаде семейство и когато реши, че ще влиза някъде отново да убива, ще го направи отново, защото Законите работят в интерес на престъпнците, а не в интерес на хората.

Хора, кога ще се събудим и колко още трябва да плащаме кръвнина, за да се промени системата у нас?

Колко деца трябда да изгубим, за да се събудим, и как ще сте спокойни, когато пращате децата си на училище в утрешния ден?
Липсата на възпитание може да отгледа още някой социопат и той да посегне на живота на вашето дете, но законът го закриля, защото е малолетен и тогава пред нас е изборът да променим закон или да спрем децата си от училище.

Законът върви в разрез с нашия интерес! Сега платихме с една съдба и един човешки живот, една прекрасна душа - нашата Андреа. Утре кой ще плати тази кръвнина и докога ще търпим? Ние сме едва 6 милиона, трябва да останем една пета, за да се промени нещо. Искаме доживотна присъда за този изрод!