За временно изпълняващ длъжността директор на ГДБОП е назначен старши комисар Любомир Янев. Това станало със заповед на вътрешния министър Младен Маринов, съобщи БНР. Старши комисар Янев беше заместник-директор на службата.

След арестите на двама от шефовете в Главната дирекция началникът на антимафиотите главен комисар Ивайло Спиридонов подаде оставка. Няма яснота все още кой ще заеме поста на също подалия оставка заместник главен секретар Георги Арабаджиев.

Припомняме, че шефът на отдел "Наркотици" в ГДБОП бе арестуван на 26 юни след получаване на подкуп. Според разследващите той е осигурявал чадър на наркогрупи. Арестувани са още двама полицаи - шефът на сектора за борба с наркотици и още един служител.

На следващия ден - петък, 27 юни, шефът на ГДБОП Ивайло Спиридовнов и зам.-главният секретар на МВР Георги Арабаджиев също подадоха оставки.

Акцията срещу дългогодишните служители в ГДБОП според бившия шеф на ЦСБОП Тихомир Стойчев е съшита с бели конци.

Мнението на бившия вътрешен министър Емануил Йорданов, който е защитник на един от обвиняемите, е че Дирекция "Вътрешна сигурност" е хубаво да се закрие.

Толкова нагли шефове в ГДБОП не помнят, разкриха схемата им