Структурни и кадрови промени предстоят в ГДБОП. Това стана ясно от изказване на вътрешния министър по повод задържането на двама висши служители на службата, които опънали чадър над наркогрупи.

Действали не само на територията на България.

Задържаните снощи са Кирил Ванков - шеф на сектора в отдела за борба с наркотрафика и Цветан Панков - шеф на същия отдел в ГДБОП. Има и още един задръжан служител на МВР.  Главният прокурор Иван Гешев не уточни дали арестуваните шефове от ГДБОП имат връзка със заловените 327 кг кокаин в Студентския град и с двата тира, натоварени с лайм и ананаси, в кашоните на които бяха открити 500 кг от най-скъпата дрога.

Времето на недосегаемите свърши, задържахме шефове от ГДБОП! ВИДЕО

Структурните и кадрови промени вътрешният министър ще обсъди с премиера, но след анализ, който ще направи главният секретар на МВР, пише "24 часа".

Само преди 6 месеца комисар Цветан Панков беше награден от испанския посланик с орден за приноса му към борбата с наркотрафика.

Гешев на няколко пъти поздрави служителите на МВР, прокуратурата и следствието, които са работили по случая, като предупреди, че ще бъдат безкомпромисни към всеки, който нарушава закона. 

"В интерес на българските граждани е самите ние да си изчистим къщичката", заяви Гешев. 

На снимката: Комисар Цветан Панков