Един от любимците на зрителите отново се връща на екран. Става дума за Емил Чолаков.

За първи път зрителите ще видят бившия синоптик като водещ на риалити тази вечер. Тогава е стартът на състезанието “Един за друг”, чийто водещ е Емил Чолаков.

Той ще проследява как влюбени двойки се справят с различни задачи, за да докажат колко силно се обичат. Взаимоотношенията им ще бъдат поставяни пред истинско изпитание, като всяка седмица една от тях ще се разделя с надпреварата и възможността да спечели от 50000 до над 100000 лв, пише "24 часа".

След кастинга, в който се записват над 2000 двойки, днес зрителите ще се запознаят с избраните за участие.

“Един за друг” тръгва в 20 ч по Нова тв.

БИОГРАФИЯ

Емил Томов Чолаков е български метеоролог и бивш водещ на синоптичната прогноза по БТВ. Известен е с нетрадиционния и разчупен начин, по който представя информацията, и неизменното чувство за хумор.

Роден е в гр. Гоце Делчев на 12 май 1975 г. Син е на Тома и Диляна Чолакови – учител по биология и медицинска сестра. Учи в гимназията във физическа паралелка. 

През 1998 г. завършва физическия факултет на СУ „Климент Охридски“ със специалност „Метеорология и Геофизика“. Работи като гимназиален учител по физика в родния си град в ПМГ „Яне Сандански“. 

През 2003 г. идва в София, за да заеме току-що отворило се докторско място в университета. По-късно разбира, че в една от телевизиите се търсят специалисти в неговата сфера. Не след дълго са първите му появи на телевизионния екран. 

През декември 2010 г. той, заедно с фолкпевицата Бони, спечелва в телевизионния конкурс „Великолепната шесторка“, организиран с благотворителна цел за набиране на средства за Дома за деца в Шумен. 

От 2006 до 2019 година води синоптичната прогноза по БТВ. От днес е и водещ на риалити шоуто на Нова телевизия „Един за друг“