Нещо напълно нормално за по-развитите европейски държави предизвика днес в София истински шок. Един телевизор, до едни кофи. Оставен с бележка: "Работи. Честита Коледа!" И като заваляха едни коментари...

Превръщаме се в Германия!

Този, който го намери, ще го пусне веднага в олх, няма да го ползва. И този който го е оставил, като си намери на два-три пъти нещата в олх, просто ще спре да оставя. Поколения трябва да се сменят, за да ги стигнем немците...

Още 5 минути и няма да го има. До тия кофи ще стане митинг.

Отива на битака!

След малко обяви в OLX и Базар: Продавам телевизор като нов, малко използван, всичко работи по него...

Искаш да направиш добро и накрая някой се възползва на гърба на наистина нуждаещ се.

Според мен никой няма да смее да го вземе, да не е номер?

Човекът, който е оставил стария си телевизор, защото, както обяснява самият той, е купил нов на децата и е решил, че така може да зарадва някого, беше принуден след многобройни подмятания и въпроси "да не е номер?", да удостовери по този начин, че телевизорът е оставен от него. Като публикува снимка на същото tv, със същата бележка, но още докато си е вкъщи:

Което, разбира се, не секна по никакъв начин коментарите под поста му в една от софийските групи:

Жестът е хубав, но има групи за хора в нужда и т.н. Така дарих детската количка на дъщеря ми. Така, оставен до кофата, не мисля, че ще отиде на правилното място за правилната кауза. Иначе евала за жеста и намерението.

Браво, браво господине! Асан сега се е удавил от наливна водка и си пребива коня ... и после чаветата ... не се прави така!!!
Има сиропиталища и старчески домове!!!

Следващия път провери как се “подаряват” там такива неща, преди да се изкажеш от коневръза! Ще ти подскажа, много трудно.

Един от потребителите на мрежата обобщи всичко:

Бахти олигофрените има в тая гру... в тая държава... Някой да реши да направи нещо хубаво и то с готино пожелание и ще го изядете с дрехите. Не се правело така, не сме били Германия, имало домове, имало не знам си какво, що се хвалил, че направил добро... Колко от тия кретени тук, които коментират, някога са дарявали вещ или са правели добро? Хайде, весели Ви празници, селяни!