Само преди година във Facebook групите най-важните въпроси, които дискутираха помежду си майките, бабите, тираджиите, таксиджиите или тийнейджърите, се въртяха около сополите на детето, двойките - пак на детето, плетките за терлици и, разбира се, омерзително лошите пътища, които ни трошат колите. Сега можем само с носталгия да си спомняме за тези времена. Защото вече 8 месеца светът, респективно светът на Facebook групите, е коронавирус и само коронавирус...

Една от основните теми през последните дни, които вълнуват много българи, е болничните, които се издават за карантина при Covid-19. И това е естествено, защото броят на контактните и съответно карантинираните българи става все по-голям.

Ето какво сподели жена, очевидно попаднала в списъка на карантираните: 

"Някой има ли представа как стоят нещата с издаването на болничен за карантина при Ковид? От човешки ресурси в работата казват, че личния лекар трябва да провери в сайта на РЗИ, че съответното лице е подадено в списъка с контактни и на това основание да издаде БЛ. Личният лекар обаче казва "не съм компютърен специалист" и отказва да даде болничен. Някой сблъсквал ли се е с подобна ситуация и какво може да се направи?"

Предлагаме ви отговорите на "препатилите", минали вече по този път: