Със скандал и провокации започна днешният протест срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор, насрочен за 15 часа пред Съдебната палата. Само преди два дни лидерът на сдружение "Боец" Георги Георгиев заплаши с пълна блокада на палата. Днес пред сградата се събраха около 300 души, сред които имаше и голяма група мъже, облечени в черно, съобщи Trafficnews.

Тяхната поява предизвика негодувание сред останалите участници в протеста, а журналистът от "Бивол" Асен Йорданов, който е един от организаторите, предупреди, че въпросните хора не са част от протеста и заяви, че са бивши затворници и провокатори. Неговите думи обаче предизвикаха взрив от възмущение.

"Теб Гешев не те е тормозил! Ти не си бил в Бобов дол! Вземи се обръсни и тогава говори! С това опашле знаеш ли какво ще ти се случи!" валяха закани срещу Йорданов.

От другата страна се чуваха викове "Оставка" и "Свобода". "Това са провокатори, не са част от протеста" заяви водещият и бе освиркан, а посочените за провокатори започнаха да крещят "Мафия" и "Азис".

Шефът на "Боец" Георгиев заяви на микрофона, че част от присъстващите са там, защото им е платено.

Двете групи започнаха да се обвиняват взаимно , че не знаят защо са пред Съдебната палата и да се замерят със стотинки. До този момент полицията не се намесва, въпреки че организаторите поискаха по мегафона да изолират мъжете с черни дрехи.