Само две болници ще продължат да приемат пациенти с COVID-19 в Пловдив - УМБАЛ „Св. Георги“ и УМБАЛ „Каспела“, стана ясно преди минути от изявлението на областния управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева.

За последните 8 дни в Пловдив са направени 1386 теста и само 1 от тях е положителен, каза Каназирева. Става въпрос за 57-годишен мъж от Община Раковски, който е хоспитализиран в УМБАЛ Свети Георги“.

Общо заразените с коронавирус в областта са 93. Оздравелите са 55, на домашно лечение са 31, а в болница има 12 души. Медицинските лица, заразени с COVID-19, са 16, като 12 са напълно оздравелите.

Хоспитализираните в момента болни са настанени в три болници – УМБАЛ „Св. Георги“, УМБАЛ „Каспела“ и УМБАЛ „Пълмед“. Две от тях остават за хоспитализация на пациенти с коронавирус. Всички останали болници трябва да имат изолирано помещение, където да бъдат изолирани временно постъпващи пациенти със симптоматика за COVID-19. Остава да приема заразени и болницата в Карлово, където има инфекциозно отделение.

Дани Каназирева благодари на РЗИ и всички болници, включили се активно в лечението на пациенти, за добрата организация и работа.