Полицейската акция на територията на областния град е проведена днес, за времето от 10.00 ч. до 14.00 ч., от служители на шестте районни управления и секторите „Пътна полиция“, „Общинска полиция“ и „Специализирани полицейски сили“.

Предприетите действия са в отговор на получени сигнали, че водачите на моторни превозни средства нарушават правилата за паркиране в зоните на големите булеварди, квартални улици, обществени и жилищни сгради, заведения, училища и детски градини, с което се създават предпоставки за затруднения на трафика и пътнотранспортни произшествия.  

От полицейските служители са установени 314 неправилно паркирани МПС, като 24 от тях са били репатрирани на общински паркинг съвместно с представители на ОП „Паркиране и репатриране“.  

По Закона за Движение по пътищата са съставени 21 акта, а с фиш са глобени 133 водачи. Други 187 са санкционирани на основание общинска Наредба за реда за спиране, престой и паркиране на пътни превозни средства..

Реализирането на подобни специализирани полицейски операции за спазване на реда и режима за паркиране на територията на град Пловдив продължава.