Много доволни сме от целия екип на МВР. Контактен е, детето е добре. Баба му го е питала къде и с кого е бил, но той все още не иска да каже, стресиран е. Не знаем защо е бил отвлечен. Това заяви пред БНТ дядото на 2-годишния Мехмед от Якоруда.

24 часа стотици полицаи, пожарникари, планински спасители, доброволци и роднини търсиха мистериозно изчезналото момченце. Накрая намериха Мехмед Юркин жив и здрав в гората край с. Бунцево, на около 20 км от дома му.

Когато го гушнах, целият се разтреперих

Началото на драмата е в 16 ч. в сряда. Детето е оставено да си играе в двора на баба си и дядо си. Малко след това майка му го потърсила, но от него нямало и следа.

Родителите Зия и Фатме, които имат общо 4 деца, живеят на същата улица - в края на Якоруда в посока към гората.

Районната прокуратура в Разлог образува досъдебно производство за изясняване на причините за изчезването на Мехмед, както и дали това е в резултат на извършено престъпление - противозаконно лишаване от свобода на малолетно лице. Разследването е започнало при условията на неотложност с разпит на свидетел и се извършва под надзора на прокурор. За последен път Мехмед бе забелязан около 17 ч. в сряда близо до дома си заедно с по-голямата си сестра.

Къде е малкият Мехмед? Родителите му твърдят: Отвлечен е!