Детето на последния заразен пастор от пловдивското село Костиево е посещавало местната детска градина "Буратино". Сега всички хлапета там се изследват, обяви областният управител Дани Каназирева.

Според нея последните случаи на новозаразени с коронавирус в Пловдивско са от масово евангелистко събиране в Перущица. Пасторът от Костиево също е бил там. "Продължават изследванията на децата в селото", допълни Каназирева.

По думите й са връчени над 20 предписания на положителните проби от вчера. Тя допълни, че имат един регистриран от Стамболийски, но той е самостоятелен случай. "За съжаление при масови сбирки рискът е сериозен. В Перущица са присъствали представители от цялата област", допълни Каназирева. Според нея 10 са настанени в болница, от тях 9 са в "Св. Георги" и един в "Иван Рилски. Под карантина са 1233. Проби за последната седмица са взети на 576 души.

Ето и общият брой на случаите в областта по общини:

Пловдив - 77, Карлово - 3, Кричим - 3, Хисаря - 2, Родопи - 33, Стамболийски - 6, Перущица - 10, Раковски - 3, Марица - 1 и Калояново - 1.