Съдът остави в ареста Събка Рашкова, която бе заловена с повече от 2 кг хероин. Според съдебния състав са налице всички предпоставки за взимане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщи trafficnews.

В съда бяха представени епикризи, които доказват здравословното състояние на Рашкова, която била с дискова херния и страдала от депресия. Вследствие на това приемала и медикаменти. Оказа се обаче, че документите са от 2015 година, а съдебния състав прецени, че липсват конкретни данни за състоянието на Рашкова към настоящия момент. Прокуратурата изтъкна, че са налице доказателства за извършеното престъпление, включително направените от Рашкова самопризнания, макар и частични. При обиска са открити общо 2 килограма и 54 грама хероин, като изчислената стойност на наркотика е общо 168 921 лева.

„Макар да няма данни дали Рашкова е наркозависима, никой не държи такова количество за лична употреба. Повече от ясно е, че е искала да ги продава“, каза прокурорът.

Според него самото държание на наркотика обуславя висока обществена опасност, а ако бъде пусната на свобода Рашкова може да се опита да повлияе на разследването.

На различно мнение бе адвокатът на Рашкова, която поиска и по-лека мярка. Тя каза, че от самото начало клиентката й е оказала пълно съдействие на органите на реда и сама е показала къде държи наркотика. Макар епикризите да са били от 2015 година, свидетелските  показания на племенника й потвърждавали, че тя страда от депресия и взима тежки медикаменти. Самата Събка каза пред магистратите, че много съжалява за стореното и помоли за по-лека мярка.

Съдът обаче счете, че са налице всички законови предпоставки, за да я остави в ареста. 

Събке, Събке... Вижте колко може да лежи "принцесата" на Цар Киро

Арестуваха дъщерята на Цар Киро!