Инспектори от НАП запечатали обществената тоалетна на жп гарата в Пазарджик за укриване на приходи.

Собственикът на фирмата, която стопанисва търговския обект, пък се опитал да обжалва санкцията пред Административния съд в Пазарджик. Моли заповедта да бъде отменена, а агенцията - осъдена да плати направените по делото разноски.

Наказанието било наложено след оперативна проверка на 26 август. Данъчните установили, че търговецът не отчита всяка продажба на стоки и услуги. Един от инспекторите дори направил контролна покупка срещу 60 стотинки, заплатени в брой, срещу които обаче не получил касов бон нито от фискално устройство, нито от кочан.

Последвала ревизия, която разкрила разлика от 34,90 лева - разчетена касова наличност 7 лева по време на проверката, докато фактическата сума била 41,90 лева и нито стотинка въведени в касата. Това се дължало на неиздаване на фискални бонове на 25 и 26 август, както обяснил самият ползвател - Реджеп Зекир, пише "Дарик".

Така била наложено запечатване на тоалетната за 7 дни и забрана за достъп на наемателя. При тези обстоятелства магистратите намират жалбата за допустима, но неоснователна.