Банско да бъде поставено незабавно под карантина, призова депутатите главният прокурор Иван Гешев.

Гешев участва на заседанието на парламентарната Правна комисия, на която се обсъжда Законът за мерките по време на извънредното положение, въведено в страната за срок от 1 месец - от 13 март до 13 април.

"Ние сме, меко казано, в извънредна ситуация", заяви главният прокурор и настоя: "Да се вземат твърди, адекватни и навременни мерки. Сега, веднага. Утре ще е късно“.

Ето защо поиска Банско да бъде поставено под пълна карантина заради установените заболели с коронавирус, преминали през зимния ни курорт.

Трябва да се готвим за най-лошото и ако не се случи, толкова по-добре. Това заяви главният прокурор Иван Гешев, който дойде в Народното събрание по време на обсъждането на закон за мерките по време на извънредното положение. Времето ни изтича като пясъчен часовник, ако вече не е изтекло, посочи той и предупреди, че ще повторим сценариите на пострадалите европейски страни.

Иван Гешев дори смята, че ще стигнем до военно положение. Ситуацията се променя с часове, притеснен е обвинител номер едно. Ситуацията у нас напомня Италия. Затова и според него законът днес е закъснял, а утре ще е безсмислен.