78-годишен мъж от Доспат, носител на коронавирусна инфекция, е починал тази сутрин. Той е имал имал хронични сърдечни-съдови заболявания, съобщава 24smolian.com, позовавайки се на областният управител Недялко Славов.

Мъжът е бил приет преди седмица заедно със съпругата си в здравното заведение. Двамата не са имали връзка с позитивните над 100 случая в града. От началото на пандемията в Смолянска област случаите на положителни с коронавирус са 180.

Починалите са петима. 82-ма са излекувани, а активните случаи са 93, от тях 17 са на болнично лечение- 9 в Инфекциозното отделение на Смолянската болница, 6 в Девинската болница и 2-ма в лечебното заведение в Гоце Делчев.

Няма активни случаи на заразени от медицинския персонал.

Смолянска област е на 7-мо място по брой заразени след София, Плевен, Видин, Ямбол, Пазарджик и Сливен. А по показател „Заразени“ спрямо общия брой на населението, регионът е на 2-ро място. На 575 души се пада един заразен, съобщи областният управител Недялко Славов.

В същото време според данните от министерството на здравеопазването за последното денонощие нови 33 случая на коронавирус са установени в България.

Заболелите у нас са 3905, активните случаи са 1632.

Излекуваните общо са 2074 души.