Цялото ръководство на Български спортен тотализатор бе сменено днес със заповед на министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Новият изпълнителен директор е Любомир Петров, който заменя на поста Дамян Дамянов.

В Управителния съвет влизат още Людмила Петкова, Христо Йовов, Валентин Точев и Гошо Гинчев. На първото си заседание новоизбраните членове ще изберат председател.

По взаимно съгласие са прекратени договорите на членовете на досегашния Управителен съвет на Държавното предприятие „Български спортен тотализатор”: Живко Вангелов, Константин Баджеков, Белчо Иванов, Горяна Тодева.

Новите членове на Управителния съвет са назначени, считано от датата на заповедта на министъра на младежта и спорта до края на мандата на Управителния съвет, който изтича на 25-ти ноември 2020 г.

С цел осигуряване на приемственост на двата екипа и заради огромния опит, който притежава, на досегашния изпълнителен директор Дамян Дамянов му е предложено и той е приел да бъде назначен като консултант на новоназначения Управителен съвет на „Българския спортен тотализатор”.

Очакванията към новия състав на Управителния съвет са, че младият екип от експерти в областта на икономиката и спорта ще направят бърза организация за реализиране на амбициозните икономически цели, които са поставени пред дружеството, организиращо тото игрите.

Новият изпълнителен директор Любомир Петров е роден през 1980 година. Има придобита бакалавърска и магистърска квалификация по компютърни системи и технологии в Технически Университет София.

Любомир Петров има богат професионален опит в сферата на технологиите, бизнес развитието и продажбените процеси. От януари 2018 година е директор на Дирекция „Търгове и процедури” в Информационно обслужване АД. Предишният му професионален опит е свързан с „Телелинк България” ЕАД, където е бил търговски директор и мениджър бизнес развитие.

Людмила Петкова е родена през 1967 година. Има магистърска степен по „Икономика и управление на търговията“ от Университет по национално и световно стопанство. От 2014 година Петкова заема поста директор на Дирекция „Данъчна политика” в Министерство на финансите. От 2013 до 2014 година е била заместник-министър на финансите. Има професионален опит като началник на отдел и заместник-директор на дирекция в Национална агенция за приходите.

Валентин Точев е роден през 1963 година. Има магистърска степен по „Икономика и организация на труда” от Университет по национално и световно стопанство. От 2015 година Точев е началник на отдел „Анализ на данъчната политика” на Министерство на финансите. Професионалният му опит в Министерство на финансите започва през 2000 година, когато Точев става главен експерт в отдел „Анализ на данъчната политика”.

Гошо Гинчев е роден през 1969 г. Има бакалавърска степен по „Стопанско управление” от Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий”. Той е бивш национален състезател по футбол на България, участник на Световното първенство през 1998 г. и Европейското първенство през 1996 г. От 2004 до 2007 г. е спортно-технически директор на ПФК „Берое” Стара Загора. От 2015 г. до 2017 г. е член на УС на ПФК „Левски” София. В момента е председател на Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз и член на УС на “Академика-2011”.

Христо Йовов е роден през 1977 година. Има бакалавърска степен по „Стопанско управление” от Висше училище по сигурност и икономика-Пловдив. Бивш национален състезател по футбол на България. След приключване на професионалната си кариера е спортно-технически директор на ПФК „Левски” София (2013-2014). От 2015 до 2016 година е заместник-кмет в Община Своге в направление „Образование, култура и спорт”. В момента е общински съветник в Своге.