Италия и Съединените щати отбелязаха тревожни рекорди във връзка с разпространението на коронавируса. 919 са смъртните случаи на Апенините, отчетени за последното денонощие.

Статистиката за Италия сочи, че от началото на пандемията до момента заради зараза с COVID-19 там са починали 9134 души. Властите в страната планират да удължат извънредните мерки и след 3 април.

От Световната здравна организация обявиха, че "хроничната липса на средства за защита" е една от най-големите заплахи и пречки пред усилията за спасяване на животи.

В Съединените щати през последните 24 часа са регистрирани 18 хиляди нови случая на заразата. С това общият брой на засегнатите там надминава 97 хиляди. Президентът Тръмп подписа указ за привеждане в готовност на запасняците в борбата срещу коронавируса.

Заразените с новия коронавирус в Канада вече са 4689. За едно денонощие броят им е скочил с 670 души, съобщи министерството на здравеопазването. Случаи на зараза има в 12 от 13-те канадски провинции.

Броят на заразените с коронавирус в Индия се увеличи със 140 души за едно денонощие и достигна днес 834 души. Това съобщи на сайта си индийското здравно министерство.

Тайланд съобщи за нови 109 случая, с което общият брой на заразените стана 1245. В страната бе регистриран шести смъртен случай от COVID-19.

Австралия отчете днес 14-и смъртен случай, след като жена почина в старчески дом в щата Нов Южен Уелс. Броят на болните от COVID-19 в страната се увеличи с 212 души и достигна 3378, две трети от които в Нов Южен Уелс и щата Виктория.

В света броят на заразените вече е близо 600 хиляди души, загиналите са над 27 хиляди, а оздравелите над 133 хиляди.