Учителка по география в едно бургаско училище счупи тъпомера! Ирина Колева от СУ „Константин Преславски” втрещила питомците си от 5-и клас, които, забелязвайки "знанията" на своята учителка, ги заснеха, за да ги видят всички. 

Ученици от 5 клас в школото са заснели дъската в класната стая, на която и най-големият лаик по предмета би открил минимум 4 грешки, пише "Флагман".

„Има и верни попадения, но доста столици са сгрешени, и то на големи държави, открийте ги сами”, пишат учениците, които се справят по-добре по география от госпожата. Те са категорични, че не са имали задача да изброят големи градове в съответните държави, а техните столици.

За столица на САЩ, например, Колева смята Ню Йорк, на Китай – Шанхай, на Бразилия – Сао Пауло, и на Индия – Мумбай. Това може би е някаква нова бургаска география, тъй като всички тези големи държави отдавна си имат столици, а именно Вашингтон, Пекин, Бразилия и Ню Делхи.

Флагман.бг припомня, че при участието си във „ВИП Брадър” плеймейтката Златка Димитрова също имаше затруднения с назоваването на столиците на големи държави. Това обаче за нея донякъде е простено, за разлика от учителката по география, която заблуждава бургаските деца и им преподава невярна информация.