2 месеца и половина след като възрастна жена от Белозем беше зверски пребита и ограбена, престъпниците са задържани! Това стана ясно преди минути на брифинг на пловдивската прокуратура и полицията. Зам.-окръжният прокурор Галин Гавраилов даде подробности за разкриването на престъплението:

"Преди два месеца и половина поехме ангажимент към хората в село Белозем, че това престъпление ще бъде разкрито. В резултат  на изключително интензивни оперативно-издирвателни мероприятия в края на месец май извършителите на този грабеж и зверското пребиване на жената са разкрити.

Привлечени са 3 лица от село Белозем, те са 77-ми, 82-ри, 93-и набор, които на 8 февруари са проникнали в дома на жертвата, единият я блъска и тя пада на земята, другият допира нож и я заплашва, че ще я заколи, ако не даде парите. От дома на пострадалата са изнесени битови вещи – бойлер, два телефона, микровълнова печка. Тези интензивни действия даведоха до идентифициране на нарушителите, които са задържани", разказа Гавраилов.

Единият от задържаните - Ангел от Чирпан, е с 4 присъди, другият - Тодор, има 11 престъпления зад гърба си. Третият - Атанас, е с 6 присъди. Към момента срещу тях няма висящи дела. Вече са им повдигнати обвинения за извършен грабеж с причиняване на средно-телесна повреда. Наказанието за това престъпление е от 5 до 15 години. И тримата са с мярка за неотклонение задържане под стража.

Припомняме, в една петъчна вечер 89-годишната Атанаска от село Белозем преживя истински кошмар! В дома на жената, която живее сама, влезли крадци с маски, пребиха я и я ограбиха! Изродите взели и телефона на жената, за да не звънне за помощ... 

Малко след това в селото беше извършена мащабна операция с представители на Главна прокуратура. Тя беше част от мерките, разпоредени от главния прокурор Иван Гешев за справяне с битовата престъпност.