Ботев (Пловдив) надделя с 2:1 Левски и зарадва бултрасите в мач от 7-ия кръг на efbet Лига. "Канарчетата" поведоха след два бързи гола на Атанас Илиев в началото на първата част, а малко по-късно Борислав Цонев от дузпа върна едно попадение.

В 5-ата минута Мите Цикарски можеше да се разпише след центриране отдясно и лоша намеса на Найденов, но македонецът нанесе слаб удар и Михайлов улови.

Четири минути по-късно "сините" имаха претенции за дузпа. Паулиньо стреля мощно към вратата в наказателното, но топката се отби в ръката на Виктор Генев. Сигнал от главния съдия не последва.

Междувременно части на враждуващите фракции "Ултрас Левски" и "София-Запад" влязоха в ръкопашен бой, като и няколко седалки залетяха, докато в сектора за гостите не влезе полицията. Част от хулиганите бяха тръшнати зад сектора, докато Ботев поведе в резултата.

42 арестувани след боя в агитката на Левски в Коматево!

Атанас Илиев бе изведен от Цикарски, който мина през няколко бранители, а после технично матира Ники Михйлов.

Съдията Георги Димитров изчака две минути преди да поднови играта, докато страстите с феновете на столичани не се успокоят.

Минута след като играта бе подновена Илиев наказа за втори път стражът на гостите. Този път Стаматов сбърка, топката попадна в Шоколаров, който изведе нападателят зад гърба на Петков. Таранът на пловдивчани с плътен изстрел не остави шанс на Михайлов и покачи на 2:0.

"Сините" обаче се върнаха в двубоя в 27-ата минута, когато Борислав Цонев беше точен от дузпа. Нарушението беше извършено срещу десетката на Левски от Филипов.

Последва спасяване на Аргилашки след удар от фаул на Цонев в 33-ата минута, а след центрирането от корнер Даске пропусна да изравни.

Ботев започна втората част по-добре. След грешка на Матео Стаматов се стигна до ъглов удар за "канарчетата". Тодор Неделев центрира в наказателното поле на първа греда, където Славчо Шоколаров стреля с глава, но неточно.

В 48-ата минута "жълто-черните" организираха добро нападение. Джонатан центрира отдясно в наказателното поле, където Алекс Петков пресече решително, след което Атанас Илиев фаулира Живко Атанасов.

"Сините" се активизираха в преднин позиции, но атаките им завършваха малко пред наказателното поле на Ботев, което не водеше до опасности пред Георги Аргилашки.

В 57-ата минута Борислав Цонев центрира от ъглов удар, където на близката греда стреля с глава, но топката премина над напречната греда.

Последваха минути, в които отново нервите около терена взеха връх и за протест срещу съдийските отсъждания треньорът на Ботев Пловдив Ферарио Спасов получи жълт картон.

В 63-ата минута Левски получи фаул добра позиция за обстрел към вратата на Георги Аргилашки. Борислав Цонев стреля от пряк свободния удар, но слабо и вратарят на домакините улови.

Четири по-късно "жълто-черните" организираха добра атака. Станислав Шопов подаде към Джонатан, който веднага центрира в наказателното поле към Атанас Илиев, но Алекс Петков решително пресече.

В 75-ата минута Паулиньо проби отляво и навлезе към центъра, след което бе фаулиран от Мишел Еспиноса. Главният съдия Георги Димитров маркира нарушението, но показа жълт картон на Джонатан, който бе близо ситуацията. При положение, че бе декорирал вътрешния халф на домакините това щеше да означава, че трябваше да поеме пътя към съблекалните.

Последваха минути, в които двата отбора заложиха на организирането на бързи нападения, в които до голяма степен не бе изпозлвана халфовата линия и атаките преминаваха от защитата към нападението.

В 87-ата минута Славчо Шоколаров стреля от дистанция, но много неточно и топката излезе в аут.

Две по-късно "сините" имаха отличен шанс да изравнят. Орлин Старокин подаде към Стивън Петков на границата на наказатлното поле, който елегантно свали с гърди към Стайн Спиерингс. Нидерландецът стреля от въздуха, но Георги Аргилашки улови решително на голлинията.